HATAY / REYHANLI - Yahya Turan Fen Lisesi

Yahya Turan Fen Lisesi

YENİŞEHİR MAH. 1728. SK. NO 6A REYHANLI / HATAY
Vizyon
TÜRKİYE CUMHURİYETİ´Nİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE YÜKSELTME İDEALİ ÇERÇEVESİNDE BİLİMSEL DÜŞÜNME BECERİLERİNE HAİZ, NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİREN YÜKSEK STANDARTLI EĞİTİM FAALİYETLERİNİ HAYATA GEÇİREN BİR EĞİTİM KURUMU OLABİLMEK.
Misyon
ÜLKEMİZİN FEN BİLİMLERİ ALANINDAKİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ İHTİYACINA KATKI SAĞLAYACAK;AKILCI,BİLİMSEL VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME YETİLERİNE SAHİP, ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI REHBER EDİNEN BİREYLER YETİŞTİRMEK AMACIYLA ÇAĞDAŞ VE NİTELİKLİ EĞİTİM VERMEK.
Başarılar
FARK YARATAN ÖĞRETMEN REYHANLI’DAN Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlamalarının ana temasını “Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar” olarak açıkladı. Mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratma, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görme, beğeni ile anlatılan faaliyetler gerçekleştirme gibi kriterlere göre bakanlığa yapılan başvurular sonrasında yapılan seçimle, Reyhanlı Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi Felsefe Öğretmeni ALİ ÜNSAL, ilimizi temsil etmeye hak kazandı. 22-23-24 ve 25 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen programlara katılan öğretmenimiz ALİ ÜNSAL, “Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız, Başbakan Yardımcımız ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından kabul edilmiştir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu öğretmenimiz ilde yaptığı çalışmalardan dolayı ödüllendirilmiştir. Okul Müdürü A.Hamdi BOZKAYA: "Gerek ilimizde, gerekse Türkiye genelinde ve yurtdışında çeşitli proje alanlarında ilimizi başarılı bir şekilde temsil ederek, mesleğinde fark yaratmıştır. Ulusal ve Uluslararası Olimpiyatlarda hazırladığı öğrenciler, çeşitli dereceler almışlardır. Kendini geliştirmeye yönelik çok sayıda kurs, seminer, kongre, çalıştay, sempozyum, konferans ve eğitim faaliyetlerinde Ulusal ve Uluslararası düzeyde sözlü ve poster bildiriler sunmuştur. Ayrıca; TÜBİTAK (Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması ve Girişimcilik-Yenilikçilik Projeleri) ve AB Projelerinde Yürütücü ve Danışman olarak görev almıştır. Bu öğretmenimizi gönülden kutluyor, çalışmalarının devamını diliyorum." dedi.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
ŞEHİR İÇİ DOLMUŞ
ŞEHİR İÇİ ÖĞRENCİ SERVİSİ
HARİTADA BULUNMAKTADIR.
İLÇE MERKEZİNDE
TABAN PUAN:385.322 TAVAN PUAN:477,571
Okulun Sınav Başarı Durumu
YGS SINAVINDA TÜM ÖĞRENCİLER BAŞARILI OLUP, 59 ÖĞRENCİMİZ BİR YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMUNA YERLEŞMİŞTİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda 1 Basketbol, 1 Voleybol, 1 Kort Tenisi, 1 Futbol (Halı Saha) Sahası bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Eğitim Kongreleri, Bilim Kampı, TEKNOFEST, Uluslararası Robot Yarışması, Sempozyum, Panel ve Çalıştay v.b. bilimsel etkinliklere katılım sağlanmaktadır. Ayrıca okulumuz ve Mustafa Kemal Üniversitesi arasında BİLİM ve TEKNOLOJİ - BİLİM KURULU protokolü imzalanmıştır.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK 2204 Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması, E-BİKO Bilişim Olimpiyatı, İNEPO Uluslararası Çevre Olimpiyatı, TÜBİTAK Uluslararası Robot Yarışması, Doğu Akdeniz Proje Pazarı Yarışması, Eğitimde İyi Örnekler Yarışması, Trafik Olimpiyatları, Özel Program Uygulayan Proje Okulları Bilim Kampı, Fen Liseleri Ulusal Öğrenci Kongresi, Uluslararası Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO),TEKNOFEST, TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI, TÜBİTAK 4005 YENELİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI,İNOVALİG YARIŞMALARI, TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARI, TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI DESTEK PROGRAMI, TÜBİTAK 4008 ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KAPSAYICI TOPLUM UYGULAMALARI DESTEK PROGRAMI
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
1-COMENİUS (A Common Law-Religions Right/ Din ve Ahlak – Ortak İzdüşümde Uzlaşı) 2- Erasmus + ( İnteraktif Eğitim Aracı) 3- Ulusal Kalite Etiketi 4- eTwinning Projeleri
OKULUMUZDA FATİH PROJESİ KAPSAMINDA ETKİLEŞİMLİ TAHTA UYGULAMASI BULUNMAKTADIR.