T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / REYHANLI - Yahya Turan Fen Lisesi

Ali ÜNSAL - Okul Müdürü

07/08/2019 tarihinde Okul Müdürlüğü görevine başlamıştır.

"Türkiye genelinde ve yurtdışında çeşitli proje alanlarında ilimizi başarılı bir şekilde temsil ettim. Ulusal Uluslararası Olimpiyatlara ve Proje Yarışmalarında hazırladığım öğrenciler çeşitli dereceler almışlardır. Kendimi geliştirmeye yönelik çok sayıda kurs-seminer-kongre-çalıştay-sempozyum-konferans ve eğitim faaliyetlerinde Ulusal ve Uluslararası düzeyde sözlü ve poster bildiriler sundum. Ayrıca TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması ve Girişimcilik-Yenilikçilik Projeleri ve AB Projelerinde Yürütücü ve Danışman,TEKNOFEST etkinliklerinde ve MEB-TÜBİTAK Uluslararası Robot Yarışmalarında(9,10,11,12,13,14.Robot Yarışmaları)Danışman, TÜBİTAK  ARDEP ve TEYDEP Projelerinde Panelist / Hakem,MEB Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri ve Projelerde Bakanlık Değerlendirici / Panelist, TÜBİTAK 1512 KOBİ İş Geliştirme Mentörü olarak görev aldım. Öğrencilerimle ve öğretmen arkadaşlarımla çok sayıda bilimsel faaliyetlere, proje pazarı,fuar, atölye çalışması, çalıştay, seminer ve kurslara katıldım. Öğretmenlik hayatım boyunca öğrencilerime model olma-rehberlik yapma-davranış kazandırma-hedef-misyon-vizyon belirleme-YKS sınavlarına hazırlama-yönlendirme-işbirliği yapma-okulun imajı ve saygınlığına katkıda bulunma kişisel ve iletişimsel anlamda olumlu tutum geliştirme ve sergileme, sürekli kendini geliştirme konusunda çaba göstermeye çalıştım. Lisans-Yüksek Lisans-Doktora eğitimim süresince edindiğim bilgi ve becerilerimi hizmet edeceğim kurumlara olumlu yönde katkılarda bulunup tüm süreçlerinde söz sahibi olabilmektir."

TÜRKİYE GENELİNDE MEB TARAFINDAN YAPILAN DEĞERLENDİRME SONUCU YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLMİŞ OLUP, ANKARA ATO CONGRESİUM’DA CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR.

İNOVALİG TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN 9 ARALIK  2017 TARİHİNDE İSTANBUL  HARBİYE KONGRE MERKEZİ’NDE ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR.

OKULUMUZA TÜRKİYE PATENT VE MARKA KURUMU TARAFINDAN FAYDALI MODEL TESCİL BELGESİ KAZANDIRMIŞTIR.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.